امروز با ماسی در نظر داریم داریم طرز تهیه ماکیاتو ( ماچیاتو ) رو بهتون آموزش بدیم، بر خلاف اسپرسو و کاپوچینو که به راحتی از روی تصویر قابل تشخیص میباشد، macchiato اینگونه نیست.
ماکیاتو macchiato چیست ؟
ماکیاتو یک نوع قهوه ایتالیایی است که نه به اندازه اسپرسو سنگین و نه مثل کاپوچینو سبک است. این قهوه ما بین این دو نوع نوشیدنی طبقه بندی میشود. اسم macchiato همانطور که معلوم است ایتالیایی بوده و بر گرفته از مبدع آن است.
مصرف این نوع قهوه در صبح زود انرژی کافی را برای تمام روز تامین مینماید و اگر اسپرسو دوست ندارید میتونید از این نوع نوشیدنی که طعم بهتری داره استفاده کنید.
همانطور که اشاره کردیم، کلمه macchiato مشابه بیشتر اصطلاحات قهوه مربوط به کشور ایتالیا می باشد که به معنی رنگ آمیزی شده، میباشد.
این نوشیدنی دو نوع اسپرسو ماکیاتو و لاته ماکیاتو داره که کمی با هم متفاوت هستند، که در ادامه آموزش طرز تهیه هر کدام را قرار میدهیم. همچنین یه مشتق دیگه به نام کارامل ماکیاتو داره که طرفدار زیادی تو ایران پیدا کرده.
اسپرسو ماکیاتو
اسپرسو ماکیاتو که به اسم اصلی کافه ماکیاتو در ایتالیا شناخته می شود، شکل اصلی تهیه این نوشیدنی می باشد.
کافه ماکیاتو نسبت به دیگر نوشیدنی هایی که با اسپرسو و شیر تهیه می شود دارای کمترین مقدار شیر است.
این نوشیدنی دارای یک شات اسپرسو و یک الی دو قاشق چای خوری شیر پخار داده شده می باشد که در پایان مقداری از شیر فوم داده شده روی آن ریخته می شود.
caffe macchiato هم در فنجان سرامیکی و هم در فنجان های شیشه ای سرو می شود.
طرز تهیه اسپرسو ماکیاتو
مواد مورد نیاز
- یک شات اسپرسو
- 20 میلی لیتر شیر تازه و سرد
- تکه های شکلات ( اختیاری )
طرز تهیه
- ابتدا به وسیله قهوه ساز، یک شات اسپرسو آماده کنید، سعی کنید از اسپرسو سازهای برقی استفاده کنید، چون اسپرسو ساز روگازی و موکاپات غلظت مناسبی را برای تهیه این نوشیدنی فراهم نخواهد کرد.
- پس از آماده شدن اسپرسو، یک شات حدود 40 میلی لیتر از اون رو داخل یک فنجان بریزید ( اگه دوست دارید میتونید یک قاشق شکر هم بریزید.)
- شیر را به صورت سرد به اسپرسو اضافه کنید.
- اگه دوست دارید می تونید مقداری هم شکلات به نوشیدنی اضافه کنید تا هم طعم بهتری داشته باشید و هم انرژی و کالری ماکیاتو رو افزایش بدین.
لاته ماکیاتو
macchiato latte کمی کار بیشتری برای آماده کردن نیاز دارد. و برای آماده کردن آن همانند موکا نیاز به دستگاه بخار دهنده شیر دارید.
لاته ماکیاتو با لته تفاوت دارد، لته دارای شیر زیاد و مقدار کمی اسپرسو است ، در اصل تفاوت ان با لته هم همان مقدار شیر استفاده شده در آن میباشد.
یک باریستا معمولا این نوشیدنی را درون لیوان شیشه ای آماده میکند تا لایه بندی کاملا نمایان باشد. ابتدا حدود یک سوم تا یک دوم شیر بخار داده شده درون لیوان ( حجم 40 میلی لیتر ) ریخته میشود.
در مرحله بعد یک شات اسپرسو درون لیوان ریخته میشود، برخی با استفاده از پشت قاشق اسپرسو را درون لیوان میریزند تا اسپرسو بخش شود. اما پیشنهاد میکنیم که با تمرکز روی یک نقطه اسپرسو را بریزید تا فقط یک لکه کوچک قهوه روی شیر نمایان شود.
اگر به درستی این کار را انجام دهید یک لایه بندی جذاب از شیر و قهوه خواهید داشت.