آفوگاتو یکی از نوشیدنی های خوب تابستان و نوشیدنی مخصوص روز های گرمه برخلاف قهوه ترک که واقعا تو زمستون میچسبه.
نوشیدنی آفوگاتو در بیشتر کافی شاپ ها ارائه میشه، ولی خودتون هم میتونید با امکاناتی که تو خونه دارید، درستش کنید.
آفوگاتو چیست
آفوگاتو یکی از نوشیدنی های جدید کافی شاپ هاست که در تابستون سرو میشه البته در زمستان هم طرفدارهای خودش رو داره، نوشیدنی آفوگاتو شامل بستنی و اسپرسو میشه که بر اساس تجربه باریستا ها اونو ترکیب میکند .
برخی اونو هم می زنن و برخی هم نزده اماده میکنن که بستگی به سلیقه مشتری داره. در ادامه با ماسی همراه باشید تا طرز تهیه این نوشیدنی – بستنی رو یاد بگیرید.
دو روش برای تهیه آفوگاتو وجود داره که ما اینجا هر دو روش رو برای شما توضیح می دهیم.
روش سنتی کاپ اسپرسو برای تهیه آفوگاتو
- روش سنتی کاپ اسپرسو
- روش دسر ایتالیایی
این روش بسیار سریع و آسونه. دو شات اسپرسو رو مستقیما داخل فنجون بریزید. 40 تا 50 گرم نوشیدنی
با استفاده از اسکوپ ژلاتو یا بستنی معمولی رو به فنجون اضافه کنید. این کار رو به آرومی انجام بدید تا از پاشیدن نوشیدنی به اطراف فنجون جلوگیری کنید.
در اینجا ما از ژلاتو وانیلی استفاده کردیم، که بنظرم طعم خوبی به آفوگاتو میده( شما هم یه بار این بستنی رو امتحان کنید.)
حالا دو گزینه دارید می تونید نوشیدنی آفوگاتو تونو هم بزنید و یا بدون هم زدن میل کنید. بعضی افراد ترجیح میدن بدون هم زدن و ترکیب مواد نوشیدنی رو میل کنند.
در این حالت ابتدا یه اسپرسو نسبتا گرم و در پایان یه بستنی توپی خنک خواهید داشت.
در صورتی که مایل به ترکیب مواد هستید یه آفوگاتو نسبتا خنک با طعم اسپرسو و بستنی خواهید داشت.
روش دسر ایتالیایی برای تهیه آفوگاتو
در این روش یه اسکوپ بستی رو داخل یه فنجون کاپوچینو قرار میدن و اسپرسو مستقیما روی بستنی دم می شه.
در صورت تمایل می تونید انواع طعم دهنده، پودر شکلات و یا پودر قند به مواد اضافه کنید. دسر آفوگاتو با قاشق سرو می شه.
خوب میتونید با یه اسکوپ بستنی یا ژلاتو و یه فنجون سرد شروع کنید.
یک یا دو شات اسپرسو مستقیما روی بستنی یا ژلاتو بریزید.
اینبار به جای یه نوشیدنی یخ زده از نوشیدنی آفوگاتو که نسبتا خنک هست لذت ببرید.
تفاوت بستنی معمولی با ژلاتو
در ترکیبات هر دو خامه، شیر و شکر وجود داره. اما نسبت شیر به خامه در ژلاتو بیشتر از بستنی معمولیه.
در بستنی معمولی تخم مرغ استفاده میشه اما در ژلاتو استفاده نمیشه.
ژلاتو بافت خامه ای و نرمی داره و بیشتر از بستنی معمولی کش میاد
بستنی ژلاتو مقدار چربی کم تری نسبت به بستنی معمولی داره.
برای دیزاینش هم از اسپری خامه و اسماتیز ساچمهای ماسی میتونید استفاده کنید.
نوش جان